Rode beuk

Fagus sylvatica Atropunicea’ ook wel de rode beuk of rode beukenhaag genoemd, is een soort dat rood, paarsachtig blad draagt, in de volle zon zullen de rode bladeren het mooiste hun kleur behouden. En in de winter is beukenhaag aantrekkelijk om naar te kijken, want hij behoudt in deze periode zijn bruine bladeren. Eind april verschijnen er weer jonge, rode bladeren aan de beuken.

Aanplanttijd

Jonge beukenhaag planten met blote wortels kunnen vanaf Oktober / November tot in maart/ april aangeplant worden. Voordat je beuk aanplant kun je het beste eerst de grond verbeteren waarin de planten komen te staan. Dit kun je het beste doen met een bodemverbeteraar waarin een schimmel (mycorrhiza) verwerkt is. Dat zal ervoor zorgen dat de jonge beukenhaag planten gemakkelijk zullen aanslaan. Een beuk mag wel vochtige grond hebben maar kan niet tegen te natte grond.

Snoeien

De haag moet zeker 1 x per jaar gesnoeid worden. In juni zal de nieuwe groei al gauw 10 cm bedragen. Deze maand is ook de beste tijd om de beukenhaag terug te snoeien. In augustus/september (maar niet later) kun je de haag nog een keer een lichte knipbeurt geven. Snoeien bij voorkeur bij bewolkt weer dit voorkomt verbranding van de bladeren door de zon.

Foto’s van onze boomkwekerij

  • planten_mei_2011,8
  • kwekerij_okt.nov.2012_038
  • kwekerij_okt.nov.2012_033
Bekijk onze foto pagina
Kees en Jose Daamen