Ons Bedrijf

De teelt van beuken begint binnen onze kwekerij met het zaaien van beukennootjes tot het afleveren van ruim gekweekte beuk- en haagplanten van max. 2.50 meter hoogte. Om de kwaliteit te kunnen garanderen wordt hier met de meest moderne machines gewerkt. Op veel bedrijven worden de planten buiten op het veld gesorteerd in de verschillende maten. De planten liggen dan vaak te lang op het veld waarbij de wortels bloot staan aan zon en wind. Hierdoor drogen de wortels van de planten uit.

Ons bedrijf heeft een machine ontwikkeld die de planten uit de grond haalt en meteen op een pallet laadt. De planten worden vervolgens direct de loods ingereden, waardoor er geen uitdroging plaats kan vinden. Mede hierdoor is het slagingspercentage van de planten na uitplanten veel beter. Onze zelf ontwikkelde sorteermachine zorgt ervoor dat de planten in de juiste maten gesorteerd en afgeleverd worden.

Deze manier van werken is niet alleen voor onze planten goed, ook voor onszelf en ons personeel is deze manier van werken prettiger: er hoeft niet meer buiten gebukt gewerkt te worden onder slechte weeromstandigheden.

Foto’s van onze boomkwekerij

  • planten_mei_2011,8
  • kwekerij_okt.nov.2012_038
  • kwekerij_okt.nov.2012_033
Bekijk onze foto pagina
Kees en Jose Daamen